INGYEN SSL TANÚSÍTVÁNY WEBOLDALAKHOZ

INGYEN SSL TANÚSÍTVÁNY WEBOLDALAKHOZ

Minden tárhely csomagunkhoz ingyen SSL tanúsítványt adunk. Nem ajándékba, nem akció keretében és nem csak most, hanem amíg ezt a szolgáltatást a gyártó igyenesen biztosítja számunkra!

2014-ben elindult egy kezdeményezés, mely szerint legyen minden weboldal biztonságos. Akkor jó a weboldal, ha a közötte és a kliensek böngészői között lévő kapcsolat biztonságos. Már egy ideje a Google keresője is előnyben részesíti azokat az internet oldalakat, melyek SSL tanúsítvánnyal lettek publikálva. Ez a Let’s Encrypt project. Hál istennek pár nagy cég mögé állt, így életképes lehet hosszú távon. Érdekes lesz azért, hogy mit fognak lépni a nagy SSL forgalmazó cégek, akinek most a kenyerük “veszélybe kerülhet”, de nekünk, végfelhasználóknak ez még jó is lehet. Bár az igaz, hogy ez a legegyszerűbb tanúsítvány, se “greenbar”, se egyéb extra, de a weboldal tulajdonosok 95%-ának tökéletesen megfelel és így marad az SSL brókereknek is a piacból egy szép nagy szelet.

A lényeg, hogy amíg ez a megoldás támogatott, addig a tárhely.info minden egyes tárhely csomagjához díjmentesen adja ezt a szolgáltatást. Ráadásul a Tárhely Admin Felületünkön egy kattintással lehet aktiválni, mindenféle technikai ismeret nélkül. Eddig ez egy “földi halandó” számára bonyolult folyamat volt, az esetek nagy részében vagy a tárhely szolgáltató installálta fel a megrendelés után, vagy egy szakembernek fizetett az ügyfél, így a tanúsítvány árán felül még adminisztrációs költségek is felmerültek.

Cégünk a fejlesztés során részt vett az INGYEN SSL termék fejlesztésének tesztelésében és azért merjük kiajánlani ügyfeleinknek, mert az eddigi felhasználás során hibát nem tapasztaltunk. Sőt… a böngésző kompatibilitása esetenként jobb, mint sok, drága pénzért beszerezhető SSL tanúsítványé. A szolgáltatásról bővebben a Let’s Encrypt hivatalos internet oldalán olvashatnak.

Most viszont nézzék meg, hogy a tárhely.info felületén milyen egyszerű beállítani a honlap biztonságos elérését pár kattintással:

  1. Lépjün be a Tárhely Adminisztrációs felületre
  2. A Webhelyek és domainek menüpont alatt keressük meg a beállítandó domain nevet
  3. Kattintsunk a Let’s Encrypt elemre
  4. Adjunk meg egy e-mail címet. Ez többek között azért fontos, mert erre a címre fogjuk kapni a lejárati és egyéb technikai értesítéseket. Érdemes ehhez olyan technikai e-mail címet használni, amit ténylegesen olvasunk is.
  5. Amennyiben nem aldomainről van szó, bepipálhatja a “Alternatív domain névként foglalja bele a www.domainnev.hu részt.” opciót, amit annyit tesz, hogy a domain név www-vel és anélkül is tanúsítva lesz.
  6. Ezután csak nyomjuk meg a telepítés gombot

Ennyi az egész. A telepítés sikerességét a rendszer a következő üzenettel jelzi: