DOMAIN REGISZTRÁCIÓ MENETE

  1. Domain ellenőrzés Első lépésben ellenőrizze le, hogy a megrendelni kívánt domain név szabad-e. Korlátlan számú kísérletet tehet a domain keresővel. Ha a kívánt név foglalt lenne, de szeretné, hogy az mindenképp szerepeljen a webcímében, javasoljuk, hogy egészítse ki a preferált nevet további karakterekkel, amíg szabad verziót nem talál. Ha Önnek a preferált előtag regisztrálása fontosabb, mint a .hu végződés megléte, válasszon egy tetszőleges egyéb – például a .eu vagy .info – végződést.
  2. Megrendelés Ha elérhető a kiválasztott domain név, az ellenőrzés után egyből meg is tudja rendelni. Kattintson a Megrendelés gombra, adja meg a speciális igényeket (ha szüksége van rá), majd adja meg adatait, vagy jelentkezzen be, hogyha már rendelkezik nálunk előfizetéssel. Ha több webcímet is szeretne rendelni, további keresés indításával a kosár hozzáadásával egy rendeléssel leadhatja igényét több domain név regisztrációjára. A rendelés beérkezéséről visszaigazoló automata emailt küldünk szinte azonnal.
  3. Fizetés A rendelés beérkezése után elküldjük a regisztrációs tételekről a díjbekérő proforma számlát. Ezt egyenlítse ki banki átutalással. A befizetés megérkezését követen emailben értesítjük és elküldjük a könyvelhető elektronikus számláját.
  4. Domain hozzáadás Ha a domainnel együtt új tárhelyet is rendel, akkor ezt a lépést nyugodtan átugorhatja, nincs vele teendője! Ha meglévő tárhelyén szeretné a domaint használni, kérjük adja hozzá tárhelyéhez a Plesk panel felületen. Ez a lépés garantálja, hogy a domain bejegyzése után az Ön által kívánt webes tartalom legyen hozzákapcsolva.
  5. Dokumentumok benyújtása A .hu domain átregisztrációjánál, amennyiben korábban papír alapú domain igénylés volt szükséges (és igénylőváltásához, adatmódosításához) papír-alapú ügyintézés is szükséges, ellentétben az egyéb végződésű domainekkel. A kitöltött dokumentumokat elküldjük Önnek a rendelést követően, majd aláírva juttassa el nekünk. Cég esetén szükség van az aláírási címpéldányra és cégkivonatra is. Új .hu regisztrációnál nincs szükség domain igénylő dokumentumra, csak a céges papírokra cég esetén. Magánszemély esetén személyi igazolvány szám kötelező!
  6. Birtokbavétel Helyesen kitöltött dokumentumok esetén a regisztrációs folyamat általában 1-2 munkanap alatt lezárul – ha nincsenek műszaki vagy adminisztratív akadályai – és a domain bejegyzéséről emailben értesítjük Önt.
  • 1 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?